The Souvenir

Se trailer

The Souvenir følger historien om Julie og Anthony: en historie om overgrep, makt og manipulasjon. Julie sliter med å forstå hvordan hun ble trukket inn i et giftig forhold, og må konfrontere partnerens rusavhengighet. Filmen er den selvbiografiske historien til regissør Joanna Hogg.

Julie er en aspirerende filmstudent som leter etter sin kunstneriske stemme. Under en bursdagsfest begynner hun å snakke med en eldre mann, Anthony, og de innleder raskt en lidenskapelig romanse. Til å begynne med ser Anthony ut til å være en intellektuell, sjarmerende mann som tar Julie med på restauranter, gir henne filmanbefalinger og skriver poetiske kjærlighetsbrev. Julie blir absorbert av sin nye kjærlighet, og trosser foreldrene og vennene som stiller spørsmål ved forholdet. Over tid viser Anthony sin uberegnelige karakter, og konturene av hans heroinavhengighet begynner å ta form. Han flytter inn hos Julie og ber henne stadig om penger. Mens Julie sakte forstår sannheten, velger hun å være lojal mot Anthony, og benekter mønstrene i hennes åpenbart giftige forhold.

I The Souvenir etterlater kameraet ofte viktige øyeblikk utenfor rammen, og understreker tomheten i rommene omkring Julie. Filmen er en skildring av Julies sårbarhet og usikkerhet, samt hennes forsøk på å bearbeide konsekvensene av kontinuerlig manipulasjon og gaslighting.

Regissør

Joanna Hogg (f. 1960) er en britisk filmskaper. Hun har regissert Unrelated (2007) og The Souvenir (2019), som hadde premiere på Sundance-festivalen i 2019. Oppfølgeren The Souvenir: Part II hadde premiere i Cannes i 2021.

Filmografi

2021 The Souvenir: Part II
2019 The Souvenir
2007 Unrelated 

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 21:45
Hålogaland Teater

Fredag 21. januar

Kl 09:00
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival