Petrov's Flu

Se trailer

En tegneserieskaper sliter med feberdrømmer der han vandrer mellom livets hverdagsligheter og fantasifulle episoder. Tankene utenfor tegnebrettet kaster seg hit og dit gjennom en kaotisk dag i Petrovs liv.

Basert på en roman av Alexei Salnikov, tar Petrov’s Flu oss med på en reise med den febersyke Petrov, en familiefar i det post-sovjetiske Russland som er et av ofrene for en influensaepidemi. Byen ser ut til å ha brutt sammen, både på grunn av epidemien og på grunn av nostalgi for årene før Gorbatsjov. Mens influensaen tar tak i Petrov, blir vi med på en vill, marerittaktig reise der hallusinasjoner, surrealistiske scener og virkelighet blander seg.

All forvirringen trekker oss bare dypere inn i hovedpersonens hallusinatoriske feber. Publikum vet aldri hva som kommer i neste scene, så det er bare å henge med på kameraet som er i konstant bevegelse, og enkelt veksler mellom filmsjangre. Regissør Kirill Serebrennikov er en viktig figur i Russland som en kjent teaterregissør og kunstner: dette er hans andre film som er blitt nominert i Cannes, og andre gang han blir forhindret av russiske myndigheter til å delta.

Regissør

Kirill Serebrennikov (f. 1969) har både skrevet og regissert Petrov's Flu, men filmen er basert på Alexey Salnikovs roman "The Petrovs In and Around the Flu". Filmen ble valgt til å konkurrere om Gullpalmen på filmfestivalen i Cannes i 2021. Serebrennikov har ingen formell utdannelse som regissør, men har i tillegg til film etablert seg som ledende på regi innen teater og opera i Russland. Siden 2012 har han vært kunstnerisk leder for Gogol-senteret i Moskva, og fra 2008 vært professor ved teaterskolen i samme by.

Filmografi

2018 Leto / Sommer
2016 (M)uchenik / Disippelen
2012 Izmena
2008 Yorev den

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 19:00
TIFF Digital

Onsdag 19. januar

Kl 21:30
Verdensteatret

Lørdag 22. januar

Kl 19:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Søndag 23. januar

Kl 17:00
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival