Valley of Souls

Colombia, 2002... Etter en nattlig fisketur vender José hjem til skogen, der han oppdager at en paramilitær gruppe har drept de to sønnene hans og dumpet likene deres i elven. Han legger ut på en ensom ferd for å finne likene, så han kan gi dem en ordentlig begravelse og på den måten unngå at sjelene deres forblir fanget i denne verden. På sin ferd i robåten opplever José et land som har blitt revet i stykker grunnet de paramilitære gruppenes vold, men også godhjertede mennesker som gjerne hjelper fremmede.

Regissør Nicolás Rincón Gille gir oss et dypt innblikk i hvordan tiår med borgerkrig har påvirket Colombia. I stedet for en tradisjonell fortelling om overgrep og overlevelse, får vi i VALLEY OF SOULS en poetisk og utforskende reise gjennom tap, sorg og trøst. I rollen som José gjør amatørskuespilleren Jesús Carvallido Lobo, med sitt uberørte ansikt, en gripende rolletolkning.

Regissør

Etter å ha fullført en bachelorgrad i økonomi i Bogotá, studerte Nicolás Rincón Gille (f. 1973) ved INSAS (Institut national supérieur des arts du spectacle et des techniques de diffusion) i Belgia. Han jobbet som fotograf på flere filmer og regisserte tre kortfilmer før han lagde sin dokumentarfilmtriologi om Colombias innfødte kulturer og fortellertradisjoner. VALLEY OF SOULS er hans spillefilmdebut.

Filmografi

2016 BESOS FRIOS / COLD KISSES (SHORT DOC)
2015 NOCHE HERIDA / WOUNDED NIGHT (DOC)
2010 LOS ABRAZOS DEL RÍO / THE EMBRACE OF THE RIVER (DOC)
2007 EN LO ESCONDIDO / THOSE WAITING IN THE DARK (DOC)
2004 AZUR (SHORT)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 13. januar

Kl 17:30
Hålogaland Teater

Torsdag 16. januar

Kl 20:00
Fokus 1

Søndag 19. januar

Kl 15:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival