The Talented Mr. Ripley

Se trailer

I en særs elegant og nervepirrende thriller får Tom Ripley i oppdrag å hente rikmannssønnen Dickie hjem fra sitt opphold i Italia. Ripley får imidlertid smaken på det gode liv, og utvikler et sterkt ønske om å overta Dickies plass.

Tom Ripley er Patricia Highsmiths kanskje mest ikoniske romanfigur, og en karakter hun selv tilsynelatende ikke fikk nok av; til sammen skrev hun fem bøker om den utspekulerte svindleren. The Talented Mr. Ripley, basert på den første av disse bøkene, har vokst til å bli en moderne klassiker, med en uhyggelig forførende hovedrolletolkning av Matt Damon i spissen.

Rikmannssønnen Dickie Greenleaf har bosatt seg i en italiensk kystby og lever livets glade dager. Dickies far sender Ripley for å overbevise sønnen om å returnere til Statene. Oppdraget går ikke som planlagt. En blanding av fascinasjon, begjær og misunnelse utvikler seg til en besettelse, og Ripley finner snart en anledning til å ta Dickies plass – og skyr ikke unna mord for å oppnå målet og dekke over sine spor.

Et stjernelag av skuespillere, deriblant Jude Law, Gwyneth Paltrow og Philip Seymour Hoffman, bekler noen av sine livs beste roller (og helt utsøkte kostymer) i denne elegante, nervepirrende thrilleren.

Regissør

Anthony Minghella (1954–2008) var en engelsk filmskaper og dramatiker. Hans karriere omfattet arbeid innenfor blant annet radio, TV og teater, samt en rekke prisvinnende filmer. Hans film Den engelske pasienten ble belønnet med 9 Oscar-priser i 1997, hvorav én gikk til Minghella for beste regi.

Filmografi

2006 Breaking and Entering
2003 Cold Mountain
1996 Den engelske pasienten
1993 Mr. Wonderful
1990 Truly Madly Deeply

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 16:30
Hålogaland Teater

Lørdag 21. januar

Kl 11:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival