Daaaaaali!

En fransk journalist møter den ikoniske kunstneren Salvador Dalí til intervju. Sammen og hver for seg vikles de inn og ut av virkeligheter som kanskje finner sted. Quentin Dupieux’ Daaaaaali! er en lettbeint komedie satt i Dalís surrealistiske univers.

En fransk journalist har fått det ærefulle oppdraget å intervjue den ikoniske kunstneren Salvador Dalí. Lite går imidlertid etter planen, og vi dras inn i et univers hvor intervjuer forsøkes fullføres og drømmer forsøkes fortelles. Gradvis åpenbarer det seg en verden inspirert av Dalís surrealistiske kunst og personlighet, ispedd en dose lettbeinte David Lynch- og Wes Anderson-referanser.

Daaaaaali! er skrevet og regissert av Quentin Dupieux. Dupieux har siden begynnelsen av 2000-tallet regissert en rekke filmer, deriblant kultfilmen Rubber (2010) og Smoking Causes Coughing (2022). Med seg har han et cast med en rekke profilerte, franske skuespillere, hvorav en håndfull portretterer Dalí.

Regissør Quentin Dupieux har i Daaaaaali! benyttet en rekke enkle klippeteknikker og praktiske effekter for å effektivt skildre åpenbar surrealisme og mer subtile brudd med virkeligheten. Dette, sammen med Thomas Bangalters gjentagende originalmusikk, er med på å gjøre filmen til en særegen kombinasjon av humor, surrealisme og intrikate koblinger mellom drømmer og virkeligheter.

Regissør

Quentin Dupieux (f. 1974) er en fransk filmskaper. Dupieux er blant annet kjent for kultfilmen Rubber (2010) om bildekket som også er en seriemorder. Han har hatt et svært produktivt tiår hvor han har regissert filmer som Reality (2014), Deerskin (2019) og Smoking Causes Coughing (2022). Hans arbeidet preges ofte av en blanding av mørk humor og bisarre narrativer.

Filmografi

2023 Yannick
2022 Smoking Causes Coughing
2019 Deerskin
2014 Reality
2010 Rubber

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 21:15
Verdensteatret

Fredag 19. januar

Kl 00:00
Natt til fredag
Fokus 1

Lørdag 20. januar

Kl 19:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival