Sheytan vojud nadarad

Se trailer

I sin nye film reflekterer Mohammad Rasoulof over individuell frihet og moralske valg. Gjennom fire kapitler med hver sin protagonist, utforsker Det finnes ingen djevel påvirkningen dødsstraff har på livene til det iranske folk.

De fire ulike historiene i Det finnes ingen djevel flettes sammen rundt det sentrale tema om dødsstraff i kontekst av et autoritært regime hvor menn og kvinner konfronteres med tøffe moralske dilemmaer. Vi blir tatt med inn i livene til både bødler og deres kjære, og får utforske hvordan denne avstraffelsesformen påvirker hver og en av dem. Det finnes ingen djevel er en refleksjon over individuelt ansvar og moral, men er også en thriller, en romanse og et familiedrama. Å dra stolen vekk under føttene på en som står med løkka rundt halsen kan fortelles på mange ulike måter.

Mohammad Rasoulofs nye film er en kraftfull undersøkelse av individets frihet i et despotisk regime. Selv om den er fiktiv, bygger filmen på regissørens egne opplevelser. Iranske myndigheter ser stadig på filmene hans som "regimekritisk propaganda", og Rasolouf har blitt fengslet flere ganger på grunn av meningene han gir uttrykk for i filmene sine.

Regissør

Mohammad Rasoulof (f. 1972) begynte med å lage dokumentarer og kortfilmer. Hans første spillefilm, The Twilight, vant prisen for beste film under Fajr filmfestival i Iran. Allerede etter andre film begynte han å få problemer med myndighetens sensur. Ingen av hans neste spillefilmer har blitt vist i hjemlandet.

Filmografi

2017 Lerd / Mannen mot strømmen
2013 Dast-neveshtehaa nemisoosand / Manuscripts Don't Burn
2011 Bé omid é didar / Goodbye
2009 Keshtzar haye sepid / The White Meadows
2008 Baad-e-daboor / Head Wind (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 21. januar

Kl 09:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival