Commitment Hasan

En høyspentmast kan havne midt på det fruktbare og kultiverte jordbruksområdet til bonden Hasan. Samtidig som han med dette inngrepet frykter for gårdens fremtid, dukker det opp en mulighet rundt et salg av nabotomten. 

I generasjoner har det vært dyrket frukt og grønnsaker i denne jordbruksregionen i Tyrkia. Da er det ekstra frustrerende at en strømledning, med tilhørende mast, skal gå over landområdene til Hasan og kona Emine. Konfliktene mellom fremskritt og tradisjoner er en ting, men for bonden handler det også om å ikke blir overkjørt av lokale myndigheter.  

Tunge avgjørelser og hverdagsliv blir bunnet sammen gjennom flotte filmatiske bilder. Her skildres både egoistiske handlinger og ekteskapelige utfordringer med stilltiende visdom og kraft. Sterke skildringer av mennesker bygger opp under det rike landskapet og historien fortelles gjennom fascinerende visuelle scener. Her brukes det også tid på å lage et portrett av menneskelige ufullkommenheter, godt representert gjennom Hasans ønske om å bli velsignet før han etter planen skal på pilgrimsferd til Mekka. Vi reagerer alle forskjellig på utfordringene som kommer vår vei. For Hasan blir det gjennom både anger og fortvilelse, tid for selvransakelse. 

Regissør

Semih Kaplanoğlu (f.1963) fra Tyrkia er både regissør, filmprodusent og manusforfatter. 

Spillefilmdebutenkom i 2001 med Away from Home og senere startet han også sitt eget produksjonsselskap Kaplan Film.

Under filmfestivalen i Berlin i 2010 vant han Gullbjørnen med Honning. Filmen var siste i en trilogi der de to første titlene var Egg fra 2007 og Milk som kom året etter. 

Filmografi

2019 Bağlılık Aslı / Commitment
2016 Buğday / Grain
2010 Ball / Honning
2008 Süt / Melk 
2007 Yumurta / Egg
2004 Meleğin Düşüşü  
2001 Herkes Kendi Evinde / Away From Home

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 11:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Lørdag 22. januar

Kl 09:00
Verdensteatret

Søndag 23. januar

Kl 10:30
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival