Eatnameamet - Our Silent Struggle

Se trailer

Eatnameamet - Our Silent Struggle er en politisk dokumentar som avslører den finske regjeringens assimilerings- og koloniseringspolitikk overfor det samiske folket.

Samene kjemper for sin eksistens og sin usikre fremtid med politiske handlinger. Eatnameamet er en brosjyre og et rop om hjelp for fremtiden til den eneste urbefolkningen i EU – gjennom stemmene til det samiske folket selv. I filmen bringer det samiske folk frem virkningene av den finske regjeringens koloniseringspolitikk i hverdagen. De er opptatt av folkets velferd og gjør alt for de moralske og juridiske rettighetene til det samiske folket i Finland.

Eatnameamets historie er universell, siden mange urbefolkninger kjemper den samme kampen rundt om i verden.

 

Regissør

Suvi West (f. 1982) er frilansregissør, manusforfatter og redaktør. Hun har blant annet regissert fem korte dokumentarer som har hatt internasjonal suksess og regisserte sin første langdokumentar Me and My Little Sister i 2016. Hun er også skaper av den 8-delte tv-serien "Märät Säpikkäät" – som introduserte unge samer på en humoristisk måte og ble nominert til Beste TV-serie i 2012.

Filmografi

2021 Eatnameamet - Our Silent Struggle
2017 Under Two Skies (Kortfilm)
2016 Me and My Little Sister

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 16:45
Fokus 4

Tirsdag 18. januar

Kl 14:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Lørdag 22. januar

Kl 09:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival