Marerittet

Se trailer

Eili Harboe spiller hovedrollen i denne norske grøsseren om en kvinne som plages av mareritt etter å ha flyttet inn i en eldre leilighet sammen med kjæresten, spilt av Herman Tømmeraas. Leilighetens hemmeligheter gir seg snart til kjenne gjennom drømmene hennes.

Mona og Robby er et ungt par som nettopp har kjøpt sin første leilighet. Leiligheten føles enorm, og de er overrasket over at de hele tatt hadde råd til den. Er det på grunn av dødsfallet som fant sted der at den var så billig? Mona begynner å oppleve grusomme mareritt hver eneste natt. Det viser seg at leiligheten skjuler en hemmelighet, som natt etter natt gir seg til kjenne i Monas drømmer. 

Dette er en stilfull norsk skrekkfilm med et solid arsenal av gode sjangerreferanser – særlig Roman Polanskis Rosemary’s Baby (1968) oppleves som en tydelig inspirasjon. Filmen tar utgangspunkt i hjelpeløsheten man føler under søvnparalyse – noe de fleste nok har opplevd og grøsser ved tanken av – og skaper et univers hvor skillet mellom drøm og virkelighet gradvis viskes ut. Ved hjelp av strålende foto og lyddesign fremkaller Marerittet en drømmeaktig, suggererende og oppriktig uhyggelig atmosfære som vil frarøve deg nattesøvnen.

Regissør

Kjersti Helen Rasmussen (f. 1974) er en norsk regissør og manusforfatter. Hun er utdannet ved Den Danske Filmskole i København, og er blant de som driver produksjonsselskapet Filmkompaniet MadMonkey. Hun har skrevet manus til en rekke kortfilmer og spillefilmer, deriblant Villmark 2 og Tunnelen. Marerittet er hennes langfilmdebut som regissør.

Filmografi

2021 Tropaion (kortfilm)
2017 Voyager (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 19. januar

Kl 19:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Lørdag 21. januar

Kl 00:15
natt til lørdag
Fokus 2 (Bonordsalen)

Søndag 22. januar

Kl 17:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival