Knutsen & Ludvigsen 2 - Det store dyret

Se trailer

Velkommen til en Relæxt visning av Knutsen & Ludvigsen 2 - Det store dyret. Livet går sin trivelige gang i tunnelen til Knutsen, Ludvigsen og Grevlingen. Et liv med sang, syltetøy og vennskapelig småkjekling. Men en dag får de besøk av den strenge Konduktøren som vil kaste dem ut. Tunneler er for tog, ikke mennesker.

Det folkekjære Knutsen & Ludvigsen-universet, skapt av Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen på 1970-tallet, har over to animerte spillefilmer fylt norske kinosaler med nysgjerrige blikk fra de aller yngste publikummerne. I denne andre filmen slippes absurditetene enda mer løs enn i forgjengeren. Med originalmanus av Dolmen, og et herlig regipar i Rune Spaans og Gunhild Enger, står denne filmen frem som et sjeldent eksperimentelt verk i norsk filmkultur. At det skjer i en kommersiell barnefilm fortjener honnør, både til filmskaperne og produsentene.

Det er kanskje ingen overraskelse at de yngste lar seg rive med av Knutsen og Ludvigsens sang og sprell, og de mange forrykende visuelle ideene som bykser mot oss fra lerretet, men filmen inviterer også de voksne ut på dansegulvet – med herlige vitser og satiriske stikk som knytter filmen til vår tid. Knutsen og Ludvigsen 2 – Det store dyret er et markant høydepunkt fra det norske filmåret, og vi krysser fingrene for at duoen returnerer i enda en film i fremtiden.

NB: Visningen er et samarbeid med Hålogaland Teaters Relæxt teaterprogram. Relæxt teater er åpent for alle, men det er spesielt tilpasset for barn, voksne og familier med behov for litt mer avslappede rammer for å nyte teateropplevelsen.
Les mere om Relæxt teater på https://halogalandteater.no/opplev-mer/relaexte-forestillinger

Regissør

Rune Spaans (f. 1974) er en norsk regissør, med mer enn 20 års erfaring innen animasjon, visuelle effekter og design. Etter å ha hatt co-regi på to animerte langfilmer, ble kortfilmen hans The Absence of Eddy Table en festivalsuksess i 2016.

Gunhild Enger (f. 1980) har studert ved Edinburgh College of Art, og har en Master i filmregi fra filmhøgskolen i Gøteborg. Hennes mange idiosynkratiske kortfilmer har gått sin seiersgang på nasjonale og internasjonale filmfestivaler, og med Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store dyret får hun sin spillefilmdebut.

Filmografi

Rune Spaans:
2016 The Absence of Eddy Table (Kortfilm)
2015 Knutsen & Ludvigsen og Den Fæle Rasputin

Gunhild Enger:
2020 Play Schengen (Kortfilm)
2016 Kommittéen (Kortfilm)
2013 Prematur (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 17:15
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival