Carol

Se trailer

I filmatiseringen av Patricia Highsmiths «Saltets pris» møter vi Therese, en ung kvinne som jobber i en butikk i New York og lever et retningsløst liv. Når Carol en dag dukker opp i butikken, lar hun seg for en gangs skyld lede av noe som føles riktig.

Vi skal til 1950-tallets New York, hvor vi møter den unge kvinnen Therese (Rooney Mara). Hun har en kjæreste hun ikke føler sterkt for, jobber i en lekebutikk og er generelt usikker på hva hun vil med livet. En dag møter hun Carol (Cate Blanchett), en eldre, gift kvinne som er innom butikken for å kjøpe en gave til datteren. Det oppstår en gnist, og de blir elskere i en tid hvor kjærlighet mellom to personer av samme kjønn ble ansett som avvikende og kriminelt. Når forholdet deres kommer frem i lyset, stiller Carols mann spørsmålstegn ved hennes egnethet som mor.

Den banebrytende romanen filmen er basert på, «Saltets pris», er selvbiografisk og skildrer hendelser som Patricia Highsmith selv opplevde som ung. Det var hennes andre bokutgivelse, utgitt under pseudonym i 1952. Den ble utgitt på nytt under tittelen «Carol» i 1990, da endelig med Highsmiths navn på omslaget. Filmatiseringen er mesterlig utført av Todd Haynes, og har høstet flere nominasjoner og priser.

Regissør

Todd Haynes (f. 1961) er en amerikansk regissør, manusforfatter og produsent. Filmografien hans spenner over fire tiår med et bredt spekter av temaer, stiler og stemninger. i tillegg til filmer om kjente musikere og dysfunksjonelle samfunn, har hans filmer med uklare kjønnsroller bidratt betydelig til New Queer Cinema-bevegelsen.

Filmografi

2021 The Velvet Underground
2019 Dark Waters
2017 Wonderstruck
2007 I'm Not There
1995 Safe

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 19. januar

Kl 21:45
Driv Kino

Fredag 20. januar

Kl 14:15
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival