Brighton 4th

Se trailer

Den pensjonerte olympiske bryteren Kakhi reiser hele veien fra Georgia til New York for å hjelpe sønnen ut av en gjeldssituasjon. Dag for dag blir han konfrontert med sønnens trøblete liv, inntil Kakhi én dag finner en risikabel løsning på problemet.

Brighton 4th er en rørende tragikomedie av Levan Koguashvilis, en emosjonell historie om omsorg, og det å være forelder. Etter å ha hjulpet broren sin som har spilt bort penger og leilighet, reiser Kakhi (spilt av den ekte olympiske bryteren Levan Tediashvili) fra kone og hjem i Georgia. Turen bærer over kontinentet, og hele veien til den tidligere sovjetisk-emigrerte delen av Brighton Beach i New York. Her finner han sønnen sin Soso (Giorgi Tabidze) som skylder store summer til den lokale gjenglederen. 

Brighton 4th er en følsomt gjengitt fortelling om overlevelse, fylt med både lystige georgiske drikkesanger og hjerteskjærende ensomhet. Familie og samhold virker å være et nødvendig sikkerhetsnett for karakterene i filmen som havner på feil kjør. På gripende vis kjemper Kakhi for at sønnen skal få en ny sjanse, selv om det setter hans eget liv i fare. 

Regissør

Levan Koguashvili (f. 1973) har sin filmutdannelse fra Tisch School of Art’s. Debutfilmen hans Street Days (2010) hadde sin premiere på International Film Festival Rotterdam, og hans neste film Blind Dates (2013) hadde premiere under Toronto International Film Festival. Brighton 4th er hans tredje spillefilm, og den vant hele tre gjeve priser under sin premiere på Tribeca Film Festival. 

Filmografi

2021 Brighton 4th
2013 Brma paemnebi / Blind Dates
2010 Quchis dgeebi / Street Days

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 09:00
Fokus 1

Onsdag 19. januar

Kl 16:45
Kulturhuset

Onsdag 19. januar

Kl 17:00
TIFF Digital

Lørdag 22. januar

Kl 09:00
Fokus 1

Søndag 23. januar

Kl 19:30
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival