Utvandrerne

Se trailer

En svensk familie kjemper for å overleve på en liten gård på landsbygda. Landet deres er fattig og avlingene deres knappe. Året er 1849, og Karl Oskar begynner å drømme om et bedre liv i Amerika, mulighetenes land.

På midten av 1800-tallet forlot millioner av skandinaver sult og nød i håp om et bedre liv i Amerika. I denne episke fortellingen følger vi Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres farlige reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika. Utfordringene er enorme, og noen må ofres for at andre kan overleve. 

Dette er en klassisk historie om hvem vi er, hvor vi hører hjemme og hvordan vi kan nå drømmene våre. Filmen har Lisa Carlehed i hovedrollen som Kristina, Gustaf Skarsgård som ektemannen Karl Oskar, og den internasjonale popstjernen Tove Lo som med-emigrant, og deres flotte opptredener gjør dette til et gripende drama. Poppe har gjort filmen relevant, og vi kan se paralleller til dagens innvandrere - som håper på en bedre fremtid, om ikke for seg selv - så i det minste for barna deres.

NB! Dette er førpremieren av filmen.

Regissør

Erik Poppe (f. 1960) er en norsk regissør kjent for sine flettverkshistorier i filmer som Hawaii, Oslo og deUsynlige, og dramaer om norsk historie som Kongens nei og Utøya, 22. juli.

Filmografi

2018 Utøya, 22. juli
2016 Kongens nei
2013 Tusen ganger god natt
2008 deUsynlige
2004 Hawaii, Oslo
1998 Schpaaa

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 21. januar

Kl 14:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Søndag 23. januar

Kl 09:00
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival