About Dry Grasses

Se trailer

Den unge læreren Samet er utstasjonert i en forblåst og kald fjellandsby i Tyrkia. Han lengter tilbake til Istanbuls yrende kulturliv, men blir kastet ut i en dyp personlig krise når han blir anklaget for upassende adferd mot elever.

Læreren Samet er godt likt i den avsidesliggende landsbygda han jobber i, men etter snart fire år i rurale strøk har han blitt både melankolsk og resignert. Han og de andre lærerne ser på seg selv som opplysningens fortropp i et område bebodd utelukkende av bønder, gjetere og deres sauer. Under en ransaking av elevene på skolen blir et skjebnesvangert kjærlighetsbrev oppdaget. Det er skrevet av 14 år gamle Sevim, en av Samets elever. Brevet blir konfiskert, men Samet krever å få det for å ordne opp i situasjonen på egen hånd. Dette ender i en anspent konfrontasjon, noe som fører til en ubehagelig situasjon for både Samet og hans kollega Kenan, da de to blir anklaget for upassende adferd mot elever. Samtidig med dette møter de to lærerne den intellektuelle og politisk engasjerte Nuray, og et et intrikat trekantdrama utspiller seg.

Dette er en dvelende film som tar seg tid til diskusjoner, konfrontasjoner og kontemplativ melankoli. Merve Dizdar, som spiller Nuray, fikk fortjent utmerkelsen som beste skuespillerinne i Cannes. Dette er Ceylans niende spillefilm. Han er kjent for Once Upon a Time in Anatolia fra 2011 og Vintersøvn fra 2014, som mottok den ettertraktede Gullpalmen på Filmfestivalen i Cannes.

Regissør

Nuri Bilge Ceylan (f. 1959) er en tyrkisk filmregissør og manusforfatter. Han er kjent for sine dvelende filmer som utforsker temaer som eksistensialisme, monotoni og fremmedgjorthet. Han lager filmer som kan kalles «slow cinema», med lange tagninger og statisk kamera.

Filmografi

2018 Det ville pæretreet
2014 Vintersøvn
2011 Once Upon a Time in Anatolia
2002 Uzak

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 13:30
Fokus 4

Lørdag 20. januar

Kl 16:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival