SIDESPRANG med Nasjonalmuseet

Denne forestillingen i Tromsø er del av Nasjonalmuseets arrangementsserie SIDESPRANG. Fram til det nye museumsbygget og utstillingen «Jeg kaller det kunst» står klart, vil Nasjonalmuseet ta med seg kunstnere fra utstillingen til by og bygd i Norge og vise fram alt fra performance og konserter til samtaler og video.

På med ulltøy, votter og vinterjakke og gjør deg klar for en spesialvisning på Stortorget i Tromsø i samarbeid med Nasjonalmuseet! Tre filmer av tre unike kunstnere tar opp temaer som tilhørighet, liv og død, kvinnekamp, det som splitter oss og det som bringer oss sammen.

Med ulike bakgrunner forteller kunstnerne og filmskaperne historier som kan kjennes fjerne for noen, samtidig som de tar opp universelle temaer - som Umas jakt etter tilhørighet i The Only Story av Uma Feed Tjelta, Shwans kjærlighet til sin mor i Den tatoverte solen av Shwan Dler Qaradaki og den sterke medfølelsen som Mahlets sønn kjenner i Name my dream av Mahlet Ogbe.

Går du glipp av utevisningen, eller rett og slett ikke er i Tromsø, vises filmene også på YouTube fra midnatt 21. januar, tilgjengelig i 24 timer. Da får du også møte kunstnerne og høre mer om dere tanker bak filmene. Youtube-visningen er gratis.

Kunstnerne:

Uma Feed Tjelta (38)
Uma Feed Tjelta er utdannet skuespiller ved NSKI Høyskole og har jobbet som scenekunstner i en årrekke. I filmen The Only Story blir vi med Uma på reise til Sør-Korea, landet hun ble adoptert fra. Den godtatte norske, lykkelige adopsjonshistorien står for fall.


Mahlet Ogbe Habte (48)

Mahlet Ogbe Habte er regissør, skribent og lydkunstner, opprinnelig fra Eritrea-Etiopia. Da Mahlet begynte å eksperimentere med små skjeletter liggende i vann for filmen sin, vekket det en sterk medfølelse i hennes ni år gamle sønn. De følgende nettene fikk han mareritt. 

Shwan Dler Qaradaki (43)

Shwan Dler Qaradaki er kunstner, opprinnelig fra Kurdistan. Arbeidene hans har vunnet en rekke priser og er blitt vist på både solo- og gruppeutstillinger i Norge og utlandet. I Den tatoverte solen forteller Shwan om sin relasjon til moren og oppfordrer tilskuerne til å revurdere visse oppfatninger om kvinner i Midtøsten.

 

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 21. januar

Kl 18:30
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival