Boy from Heaven

Se trailer

Den naive Adam blir en brikke i et komplekst maktspill mellom det egyptiske diktaturets myndigheter og sunnislamske autoriteter. I denne spionthrilleren er alle et middel for noen andres mål.

Fiskersønnen Adam blir utvalgt til å studere ved al-Azhar i Kairo, sunniislams viktigste og mest prestisjefylte universitet. Samtidig utløses et vidtfavnende maktspill når universitetets leder, storimamen, dør og en etterfølger skal utpekes. Den frittenkende, blinde Sheikh Negm er den mest populære kandidaten, men når assistenten hans blir drept på campus, blir alt enda mer komplisert. Foruten landets president er det få som overgår storimamens innflytelse, og diktaturets sikkerhetsmyndigheter vil ha en finger med i spillet.

Oberst Ibrahim (Fares Fares) verver Adam som «engel» for Statssikkerheten, en prosess som vrenger all naivitet ut av ham når han infiltrerer jihadistiske studentgrupper, vurderer lojaliteter og oppdager statusknusende hemmeligheter på instituttet. Makten gir og makten tar, men er også skjør og tveegget. Filmen er både dannelsesreise og spionthriller, og gir et unikt innblikk i hva som står på spill mellom religionen og politikkens maktsentre i dagens Egypt.

Regissør

Tarik Saleh (f. 1972) er en svensk regissør og manusforfatter, kjent for blant annet The Nile Hilton Incident (2017) som vant beste internasjonale drama på Sundance og Metropia (2009). I sammenheng med Boy from Heaven vant han beste manus på Cannes 2022 og ble nominert til Gullpalmen.

Filmografi

2022 The Contractor
2017 The Nile Hilton Incident
2014 Tommy
2009 Metropia

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 19:30
Hålogaland Teater

Tirsdag 17. januar

Kl 14:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Fredag 20. januar

Kl 09:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Søndag 22. januar

Kl 19:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival