Made in Bangladesh

Se trailer

MADE IN BANGLADESH er en film om klesindustrien i Bangladesh like mye som et sterkt karakterportrett. Filmens heltinne er Shimu, en 23 år gammel fabrikkarbeider som starter opp en fagforening med vennene sine for å kjempe for bedre arbeidsforhold. Hun kommer ansikt til ansikt med mange utfordringer, fra ektemannens misbilligelse til fabrikksjefens trusler og et korrupt byråkrati. Men, Shimus styrke og besluttsomhet skinner gjennom og fører henne videre i kampen.

Denne filmen ble filmet i Dhaka, Bangladesh, av en kvinnelig regissør, og er bemerkelsesverdig for sin autentisitet og sitt fokus på kvinners opplevelser i et patriarkalsk samfunn: "Arbeidernes rettigheter er menneskerettigheter, kvinners rettigheter er menneskerettigheter", synger de kvinnelige fabrikkarbeiderne på et møte. Filmen gir rom for ettertanke når du får vite hvor ekstremt liten andel av det du betaler for T-skjorta den kvinnelige arbeideren som sydde den i Bangladesh sitter igjen med. MADE IN BANGLADESH er likevel en oppløftende film om kampen for verdighet, likestilling og arbeidernes rettigheter.

Regissør

Rubaiyat Hossain er en regissør og produsent fra Bangladesh. Hennes debutfilm, MEHERJAAN (2001), var en kritikk av maskulin nasjonalisme og ble kritikerrost. Hennes nyeste film, MADE IN BANGLADESH, har allerede vunnet flere priser, blant annet publikumsprisen på Amiens International Film Festival.

Filmografi

2015 UNDER CONSTRUCTION
2011 MEHERJAAN

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival