The Book of Solutions

Den paranoide og bipolare regissøren Marc Becker drar ut på landsbygda for å fullføre en film hos tanten sin. Med kreativ inspirasjon som ypperste ideal tøyer han alle grenser for å få prosjektet i mål.

Marc Becker (Pierre Niney) lar seg ikke presse når filmselskapet og hans samarbeidspartner gjennom 15 år, Max, ikke forstår en døyt av filmen hans, og prøver å ta over klippingen. Marc tar med seg teamet og flykter fra Paris for å gjøre prosjektet ferdig hos tanten sin i Cevennene. Når Marc bestemmer seg for å slutte på medisiner, finner han samtidig en gammel bok han tidligere har skrevet på. For at filmen skal bli ferdig, må boken skrives. Drevet av Marcs mani og higen etter inspirasjon finner teamet stadig nye løsninger på denne gåten av en film, noe som går på bekostning av både tanten, filmteamet og resten av landsbyen.

The Book of Solutions er en introspektiv, selvironisk komedie om prosessen ved å lage en film som ingen forstår. Blant absurde vitser og hektiske dialoger, balanserer denne filmen på en knivsegg mellom letthet og ubehag. Det er nok heller ikke tilfeldig at protagonisten deler mange likheter med regissør Michel Gondry, både når det gjelder meritter og personlighet. 

Regissør

Michel Gondry (f. 1969) vant Oscar for beste manus med Evig solskinn i et plettfritt sinn (2004), som han også regisserte. Han er også kjent for Be Kind Rewind. Alt han lager inneholder en god dose underfundig, mørk humor og ofte særegne animasjoner.

Filmografi

2013 En nyanse av blå
2011 The Green Hornet
2008 Be Kind Rewind
2007 The Science of Sleep
2004 Evig solskinn i et plettfritt sinn
2001 Human Nature

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 09:00
Fokus 4

Fredag 19. januar

Kl 14:00
Fokus 4

Lørdag 20. januar

Kl 22:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival