City Hall

Se trailer

Har du noen gang tilbrakt en hel dag på rådhuset? Nå har du muligheten! Frederick Wiseman omtales som en av verdens viktigste og mest originale filmskapere, kjent for lange, observerende dokumentarer: denne gangen fra rådhuset i Boston.

Rådhuset minutt for minutt? Nei, riktig så sakte-TV er det ikke snakk om, men Frederick Wiseman's nyeste dokumentar bikker faktisk fire og en halv time! Helt siden Juvenile Court (1973), har Wiseman pushet grensene for hva en dokumentar kan være - og hvor lenge de kan vare. Den 91 år gamle dokumentarfilmskaperen er ikke interessert i å avsløre skurker eller avdekke skandaler, men benytter seg av en observerende stil der rutiner og situasjoner får utspille seg helt uten hans innblanding.

Etter tidligere å ha rettet kameraet mot institusjoner som National Gallery i London og New York Public Library, tar Wiseman oss i City Hall med på innsiden av rådhuset i Boston. Med fokus på den daglige driften, belyser filmen spørsmål om raserettferdighet, boligpolitikk og klimaendringer - for å nevne noe. Med ordfører Marty Walsh i spissen følger vi Bostons offentlige tjenestemenn i deres gjøren og laden, og plutselig har fire timer "på jobb" vært både opplysende og underholdende.

Regissør

Frederick Wiseman (f. 1930) er en amerikansk dokumentarfilmskaper født i Boston. Etter bachelorgrader i både kunst og juss, begynte han å lage dokumentarfilmene som skulle bli hans varemerke. Etter 50 år i bransjen, fikk han en æres-Oscar i 2016.

Filmografi

2017: Ex Libris: The New York Public Library (Dokumentar)
2013: At Berkeley (Dokumentar)
2005: The Garden (Dokumentar)
1994: Zoo (Dokumentar)
1989: Central Park (Dokumentar)
1967: Titicut Follies (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 22. januar

Kl 09:00
TIFF Digital 2

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival