Razzhimaya Kulaki

Se trailer

Unclenching the Fists er satt til den lille byen Mizur i Nord-Ossetia (Russland), og er historien om Ada, en ung kvinne som bor sammen med sin overbeskyttende far og kjærlige bror. Det er et gripende drama som utforsker temaer som traumer, familieforhold og kostnadene ved personlig frihet.

Mizur er en liten gruveby i Nord-Ossetia, i den russiske delen av Kaukasus. For Ada, en ung kvinne som bor sammen med faren Zaur og broren Dakko, føles livet begrenset: utover jobben hennes i en liten matbutikk og en og annen tur med broren, er hun stort sett innesperret hjemme av sin kontrollerende far - av grunner som vi oppdager etter hvert som historien utfolder seg. Hun venter spent på at den eldre broren, Akim, skal komme hjem, for å få et glimt av friheten hans, og kanskje unnslippe livet med så få utsikter.

Med Unclenching the Fists har regissør Kira Kovalenko laget en sterk og moden film med en kompleks kvinnelig hovedrolle i sentrum. Hun er selv fra en nærliggende by i Kaukasus og jobber med flere amatørskuespillere, og Kovalenko har tegnet et rått og ømt portrett av ungdommen i Nord-Ossetia. Hun viser byrdene de bærer fra tidligere traumer, deres dype lengsel etter livet og komplekse familiedynamikk. Filmen ble valgt som Russlands bidrag til kategorien Beste internasjonale spillefilm ved Oscar-utdelingen i 2022.

Regissør

Kira Kovalenko ble født i Nalchik, i den Kabardino-Balkariske republikken Russland. Hun ble uteksaminert fra Alexander Sokurovs regiverksted ved Kabardino-Balkarian State University i 2015. Kovalenko debuterte som regissør i 2016 med Sofichka, som hadde premiere på Tallinn International Film Festival. Unclenching The Fists er hennes andre spillefilm.

Filmografi

2016 Sofichka

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 11:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Torsdag 20. januar

Kl 19:15
Driv Kino

Søndag 23. januar

Kl 21:45
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival