Hesitation Wound

Se trailer

Advokat Canan deler tiden sin mellom rettssalen hvor hun forsvarer en mordtiltalt, og sykehuset hvor hennes mor kun lever ved hjelp av en respirator. I et rettssystem hvor rettferdighet ikke alltid rår, må hun ta et moralsk valg som får konsekvenser.

Advokaten Canan (Tülin Özen) tilbringer dagene i rettsalen, hvor hun forsvarer Musa (Ogulcan Arman Uslu) som er tiltalt for mord. Om kveldene er hun på sykehuset hvor hun våker over sin komatøse mor. Hun er overbevist over Musas uskyld, men til tross for hennes iherdige forsøk på å få ham frikjent, møter hun motstand i et system som kan virke rigget. Hvor langt kan hun gå for å redde livet til Musa? Valgene hun tar kan vise seg å få konsekvenser for henne både på et profesjonelt og et privat plan.

Filmen utspiller seg over mindre enn 24 timer og er et klaustrofobisk rettsdrama som følger protagonisten Canan tett i hennes manøvrering mellom tiden på sykehuset med moren som nok aldri kommet til å våkne igjen, og hennes iherdige kamp for rettferdighet i rettssalen der hun frykter at en mann blir uskyldig dømt. Regissør Nacar har selv vært jusstudent og har alltid vært interessert i de moralske problemstillingene som kan oppstå i en rettssal.

Regissør

Selman Nacar (f. 1990) er en tyrkisk regissør. Han studerte først jus ved Bilgi University Faculty of Law i Istanbul før han flyttet til New York for å studere regi ved Columbia University. Han har vært elev ved Berlinale talents i 2019 og ved First Films First i 2020. Tereddüt Çizgisi er hans andre spillefilm.

Filmografi

2021 Between Two Dawns
2020 Kadir (kortfilm)
2019 Alex (kortfilm)
2018 Verge (kortfilm)
2015 Kuyu (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 11:30
Driv Kino

Fredag 19. januar

Kl 21:30
Verdensteatret

Søndag 21. januar

Kl 09:00
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival