Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)

Se trailer

Sundance-vinneren er en film som får deg til å gråte, le og falle av stolen i begeistring på samme tid. Musikkens og revolusjonenes rå kraft og energi forenes til en uforglemmelig opplevelse.

Summer of Soul er en film som får hoftene til å miste kontrollen og sansene til å løpe løpsk. En film om en kamp som dessverre stadig er like relevant.
Året er 1969 og 300 000 mennesker har samlet seg for å feire afroamerikansk historie, kultur, musikk og mote. I løpet av seks helger går Harlem Cultural Festival av stabelen i Mount Morris Park. Opptakene av festivalen, som inkluderer konserter med storheter som Stevie Wonder, Nina Simone, Gladys Knight, 5th Dimension og en duett mellom Mahalia Jackson og Mavis Staples – for å nevne noen få – har i 50 år vært stuet vekk i en kjeller. I Ahmir «Questlove» Thompsons (trommeslageren fra The Roots m.m.) regidebut er disse historiske opptakene bakt sammen med nye intervjuer, og resultatet er Summer of Soul (...Or, When the revolution could not be televised): Et overflødighetshorn av uforglemmelig musikk og uovertruffen festivalstemning, og en film som definitivt kommer best til sin rett som en kollektiv opplevelse på festistivalens viktikste arena på Stortorget.

Med denne visningen markerer TIFF sammen med Troms og Finnmark fylkes kommunen starten på Frivillighetsåret men en filmvisning på Utekino sammen med alle frivilligorganisasjoner.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 19:00
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival