Ellos eatnu - La elva leve

Se trailer

For 40 år siden fulgte Norge med på dramaet som utspilte seg i Stilla i Alta. For unge Ester blir Alta-aksjonen noe mer personlig enn en kamp mot utbyggingen av vassdraget.

Ester (spilt av Ella Marie Hætta Isaksen fra ISÁK) flytter til Alta for å begynne i jobben som lærer. Alta-saken er i gang, og motstandere av utbygginga har samlet seg i Stilla for å demonstrere. Ester trekkes inn i konflikten, og sakte innser hun at den handler om mer enn bare naturen rundt henne. Også hennes identitet som same, datter, lærer og venn utfordres. Saken blir et spørsmål om selvrespekt, og vi følger dramatikken som oppstår rundt sivil ulydighet, sulteaksjoner og konfliktlinjene i lokalsamfunnet. Esters samiske identitet møter motstand i bygda og blant kollegene, men også innad i familien — og i henne selv.

Med denne filmen får regissør Ole Giæver frem hva som sto på spill under Alta-aksjonen. Dette er historien om hvordan samene har blitt behandlet i Norge, om hvordan de har kjempet for sine rettigheter. Kampen om elva var en liten, men viktig del av en større kamp. Dette er en gripende og rørende skildring av urfolkets kamp for tilværelsen.

Vises med norske undertekster.

Regissør

Ole Giæver er en regissør og skuespiller fra Tromsø. Han har laget en rekke kortfilmer og spillefilmer. Han har vunnet en rekke priser for sine filmer, og han ble tildelt Tromsø kommunes kulturpris for 2008.

Filmografi

2017 Fra balkongen
2014 Mot naturen
2011 Fjellet
2008 Sommerhuset

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 19:00
Kulturhuset

Mandag 16. januar

Kl 19:15
Fokus 1

Mandag 16. januar

Kl 19:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Mandag 16. januar

Kl 19:30
Fokus 4

Mandag 16. januar

Kl 19:45
Fokus 5

Torsdag 19. januar

Kl 21:30
Kulturhuset

Søndag 22. januar

Kl 09:00
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival