The Gravity

Se trailer

Det er noe stort som skjer der ute i verdensrommet. Planetene flytter på seg, tyngdekraften på Jorden påvirkes, og balansen forstyrres. Så også for to brødre som tjener til livets opphold gjennom salg av narkotika i en getto utenfor Paris.

De to brødrene, Daniel (Max Gomis) og Joshua (Steve Tientcheu), kommer på kant med en yngre gjeng i nabolaget og presses til å gi opp hele geskjeften. Det blir en kamp om territorier mellom den gamle og den nye generasjonen. Mens rødfargen på himmelen blir stadig mer foruroligende, øker trykket på den skjøre balansen i forstaden. Situasjonen eskalerer når barndomsvennen Christophe kommer hjem etter tre år i fengsel. De gamle kameratene blir presset av gjengen som kaller seg rōnin, altså «herreløse samuraier». De opererer uten leder og opptrer som et kollektiv, noe som virker truende for de eldre herrene. Midt oppi dette har Daniel en plan om å flytte til Canada med dama og datteren. Men hvordan er det å forlate en bror som sitter i rullestol?
 
Den klassiske fortellingen rammes inn av mystikken rundt det kosmiske fenomenet. Ingen vet egentlig hvilken innvirkning justeringen av planetene vil ha for livet på Jorden, og spesielt på tyngdekraften. Science fiction møter sosialrealisme, og realisme blandes med surrealisme av regissør Cédric Ido.

Regissør

Som regissør er Cédric Ido (f. 1980) allerede etablert innen faget, men han er også kjent som artist, forfatter, skuespiller og illustratør. Han vokste opp i Stains, bakteppet for filmen La gravité. I tillegg har han bodd i Ouagadougou i Burkina Faso i Vest-Afrika. Hans verk har vært vist på en rekke filmfestivaler, inkludert Seattle, Dubai og Venezia.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 17:00
Ta med en venn
Kulturhuset

Torsdag 19. januar

Kl 19:15
Fokus 1

Fredag 20. januar

Kl 09:00
Fokus 1

Lørdag 21. januar

Kl 14:00
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival