El agua

Se trailer

Sommeren er tørr og varm i en småby i Spania, men en storm er i anmarsj. Elva står i fare for å oversvømmes igjen; det har skjedd før, og ifølge myten er noen av innbyggerne dømt til å forsvinne med flommen. Ana og vennene hennes prøver å gjøre det beste ut av en kjedelig sommer, med fester og spirende begjær.

Ana (Luna Pamiés) er en 17 år gammel jente fra en støvete, stille småby øst i Spania. Hun jobber i en bar langs veikanten, drevet av moren Isabella (Bárbara Lennie). Når vi først møter Ana og vennene hennes er de på et avsidesliggende rave-party, som avløses av samtaler om fremtiden på morgenkvisten langs elvebredden. Vannet i elva holder seg i bakgrunnen gjennom nesten hele denne filmen, men spiller likevel en vesentlig rolle: Med jevne mellomrom har den flommet over til ødeleggelse i regionen, og en lokal myte – som minner om magisk realisme – sier at vannet har mystiske krefter.

El agua gir et realistisk innblikk i en moderne tilværelse blant spanske ungdommer i et område vi ikke har sett så ofte på film tidligere. De fiktive karakterene er sågar blandet med høyst virkelige, lokale kvinner som intervjues i løpet av filmen.

Regissør

Elena López Riera (f. 1982) er en spansk filmskaper og visuell kunstner. Hun har jobbet som programansvarlig for flere filmfestivaler. El agua er hennes spillefilmdebut.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 22:00
Fokus 4

Tirsdag 17. januar

Kl 16:30
Hålogaland Teater

Onsdag 18. januar

Kl 21:45
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival