Zanka Contact

Se trailer

En marokkansk kjærlighetshistorie om to personer som forsøker å overkomme fortidens traumer. Fylt av høylydt rock-n-roll, mystiske slanger og ruspåvirkede hallusinasjoner, utfoldes romansen deres midt i den voldelige undergrunnsverdenen i Casablanca.

Larsen er en tidligere rockestjerne og Rajae er en musikalsk prostituert. De møtes uventet midt i et bilkræsj, og dykker sakte inn i et intenst og lidenskapelig forhold drevet av deres felles kjærlighet for musikk. Hjemsøkt av post-traumatisk stressyndrom, må Larsen og Rajae samtidig kjempe mot omgivelsene: en ond og autoritær hallik, Larsens heroinavhengighet, og Rajaes sinte og mektige kunder. Med hverandre som rømningsvei, bestemmer de seg for å stikke fra Casablanca på motorsykkel, men Rajaes hallik følger etter dem. Slangesymbolet blir et gjentagende symbol, ikke bare i Larsen hallusinasjoner, men også i filmen estetikk. Dette gir filmen flere mytiske konnotasjoner.

Zanka Contact veksler mellom å være mørk komedie, musikal og voldelig western og bringer dybden av 35mm Cinemascope til en moderne marokkanske kjærlighetshistorie. (Filmen inneholder scener med grafisk vold.)

Regissør

Ismaël El Iraki (f. 1983) er en marokkansk filmskaper bosatt i Frankrike. Han studerte ved regiavdelingen på La Fémis i Paris. Etter å ha regissert kortfilmene H'rash og Carcasse, er Zanka Contact hans første spillefilm. El Iraki forklart at han laget Zanka Contact for å bearbeide sine egne traumer terrorangrepet på konserten i Bataclan, Paris, hvor han var tilstede som publikummer.

Filmografi

2020 Zanka Contact
2009 H'rash (Kortfilm)
2007 Carcasse (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Lørdag 23. januar

Kl 19:30
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival