Parasitt

Se trailer

Kim Ki-taek bor i et rottereir av en leilighet, sammen med kone og to voksne barn. Familiens økonomi er katastrofal: De stjeler wifi fra nærliggende kafeer og livnærer seg av å brette pizzaesker. Hellet snur når sønnen Ki-woo plutselig får sjansen til å bli privatlærer i engelsk for datteren i den styrtrike Park-familien. Ki-woo gjør furore som lærer og begynner å berede grunnen for å få resten av familien ansatt. Men ting er ikke helt som de synes på overflaten, og handlingen tar fort flere overraskende helomvendinger.

Gullpalmevinneren ved filmfestivalen i Cannes i 2019 er en thrillerkomedie, som i det ytre handler om en familie sympatiske kjeltringer og deres forsøk på lure seg til lukrativt arbeid, men som dypest sett er en satire om økonomi og klassekamp. PARASITT har allerede blitt omtalt som en av de beste og mest originale filmer fra det siste tiåret.

Regissør

Bong Joon-ho (f. 1969) er en sørkoreansk regissør og manusforfatter. Han studerte ved Yonsei-universitetet og det koreanske filmakademiet i Seoul, og har opparbeidet seg ry som en av de mest innflytelsesrike regissørene i moderne asiatisk film. Han debuterte med BARKING DOGS NEVER BITE i 2001. Monsterfilmen THE HOST (2006) ble en enorm suksess og er den mest innbringende sørkoreanske film noensinne.

Filmografi

2017 OKJA
2013 SNOWPIERCER
2006 GWOEMUL / THE HOST (TIFF 2007)
2003 SALINUI CHUEOK / MEMORIES OF A MURDER
2000 PEULLANDASEU-UI GAE / BARKING DOGS NEVER BITE (TIFF 2001)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival