Polyester

Se trailer

I samarbeid med Tromsø Filmklubb vises og luktes John Waters’ vanvittige komedie om Francine Fishpaw og familien hennes med tilhørende Odorama-luktekort, akkurat som på kino i 1981. Vær forberedt på hakeslepp, rungende latter og suspekte odører i tre sanser fra den selvutnevnte kongen av trashfilm.

Livet til Francine Fishpaw (Divine) er i ferd med å rakne. Den fromme husmorens mann, Elmer, driver en forhatt pornokino og er utro med sekretæren sin Sandra (Mink Stole), mens datteren Lu-Lu er ute på vift med pøbelen Bo-Bo (Stiv Bator). Sønnen Dexter er muligens den beryktede fotfetisjisten «the Baltimore Foot-Stomper», og selv hennes egen mor er en sadistisk snylter. Francines eneste trøst er den eksentriske, nyrike ex-vaskehjelpen Cuddles (Edith Massey) og store doser alkohol. I all elendigheten deler hun et og annet langt blikk med den kjekke, mystiske og rike Todd Tomorrow (Tab Hunter). Dufter det bedre av morgendagen?

John Waters samler sitt brokete skuespillerensemble og glødende amatører i trashklassikeren Polyester. I typisk Waters-stil blir den amerikanske familiens kjerneverdier og stereotypier snudd på hodet, pervertert og latterliggjort med glimt i øyet og uforutsigbare eksentrisiteter. Men som med all god satire siger en sannhetens stank tvers igjennom.

Regissør

Den selvutnevnte kongen av trash, John Waters (f. 1946), står foruten Polyester bak en rekke undergrunnsfilmer som Pink Flamingos, Mondo Trasho og Desperate Living, men er kanskje best kjent for musikalene Hairspray og Cry-Baby. Filmene hans er satirer proppet med herlige usømmeligheter, vold og kaos.

Filmografi

2000 Cecil B. Demented
1998 Pecker
1994 Massemor
1990 Cry-Baby
1988 Hairspray

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 20. januar

Kl 19:30
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival