Amira

Se trailer

Den palestinske tenåringen Amira har vokst opp med en far i et israelsk fengsel. En dag blir moren hennes tvunget til å dele en mørk hemmelighet, som får samfunnet rundt dem til å stille spørsmål ved Amiras egentlige identitet.

Thriller-dramaet Amira er basert på en påstand om at mer enn 100 barn har blitt unnfanget ved hjelp av smuglet sperm fra palestinske innsatte siden 2012. Slik kom også 17 år gamle Amira (Tara Abboud) til verden – foreldrene Nawar (Ali Suleiman) og Warda (Saba Mubarak) giftet seg etter at frihetsforkjemperen Nawar ble arrestert og havnet bak lås og slå.

Nawar og Warda forsøker å glede datteren ved å opptre så lykkelige som mulig under de ukentlige fengselsbesøkene, en utfordrende oppgave for et par som aldri har sovet i samme seng. Når Nawar en dag ytrer et ønske om å få et barn til, virker Warda unnvikende. En legeundersøkelse tvinger frem en vanskelig konfrontasjon som fører til et uløselig familiedrama. Amira blir fanget i midten, og begir seg ut på en farlig reise forbi væpnede vakter i patruljerte grenseområder. Ingenting stanser Amira i jakten etter svar på vanskelige spørsmål om hennes egentlige opphav.

Regissør

Mohamed Diab محمد دياب‎ (f. 1978) er en egyptisk prisvinnende manusforfatter og regissør, utdannet fra New York Film Academy. Filmene hans sentrerer ofte rundt aktuelle spørsmål knyttet til det egyptiske samfunnet, og i Amira den israelsk-palestinske konflikten. Hans debutfilm Cairo 678, ble utgitt en måned før den egyptiske revolusjonen.

Filmografi

2021 Amira
2016 Eshtebak
2010 678 / 678 Kairo

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 19:30
Driv Kino

Torsdag 20. januar

Kl 09:00
Verdensteatret

Søndag 23. januar

Kl 16:30
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival