Northern Expo: Musikk + kultur fra Nord

Vi presenterer noen av de beste artistene - på tvers av sjangere - fra Nord-Norge, på spennende steder og gjennom uventede opplevelser.

Filmene i programmet er:

VIPPEPUNKTET | musikalsk kortfilm
«Vippepunktet» av tar utgangspunkt i den dramatiske tilstanden verden er i anno 2021. Klimaforandringer, geopolitiske endringer og global pandemi preger verden. Myten om Arktis som et øde, utemmet, evig uforanderlig sted blir utfordret i møte med den dramatiske og kaotiske virkeligheten vi står overfor. Det blir tydelig hvordan alt henger sammen, og at Arktis på ingen måte er så isolert fra verden som mange kan tro. Knut Åseruds film belyser relasjonen mellom menneske og natur, følelsen av kaos og isolasjon, usikkerhet og håp. På hver av oss hviler et individuelt ansvar. Samtidig distanseres vi, både fra hverandre og utfordringene vi står ovenfor. Gjennom filmens ulike faser bringes vi inn i et musikalsk og filmatisk univers som både forstyrrer, berører og utfordrer oss til å kjenne etter. Hvor mye har du gjort?
 
Musikken er laget av komponist Jakop Janssønn, med tekster av Moddi. Ensemblet som deltar i filmen er nystartede Nordnorsk Jazzensemble, og musikken er innspilt i nedstengingsperioden i februar 2021, hvor musikerne ikke hadde mulighet til å samles, men har gjort opptakene fra sine hjemmestudio. 

Regissør: Knut Åserud
Vippepunktet er det første arbeidet fra den anerkjente fotografen hvor han går fra stillbilder til levende bilder. 


Et artistportrett: SUSANNE LUNDENG | Musikkdokumentar
Et visuelt portrett av den anerkjente folkemusikeren Susanne Lundeng fra Bodø, hvor vi får interessante betraktninger fra en lang karriere og ikke minst en masse musikk med Nord-Norges unike slagkraft som visuelt bakteppe. 
Vi får følge Susanne med sitt band på turné der de bl a besøker unike plasser i Nordland som Beiarn og Værøy. Vi blir også med Susanne til øya Fleinvær som har en helt spesiell plass i hennes hjerte og som på mange måter har formet hennes kunstnerskap.

Regissør: Thor Brenne, Produksjonsselskap: 8010 Marina apt.

Et bandportrett: LEAGUS - “Flora Eallin” (live) med Nordnorsk Jazzensemble  
En MARTIN LOSVIK produksjon. 

LEAGUS er et nymusikk-/impro band fra Nord-Norge, forankret i samisk kysttradisjon.
Duoen består av pianist og vokalist Herborg Rundberg og gitarist Kristian Svalestad Olstad.

Her ser vi LEAGUS fremføre deler av verket “Flora Eallin” sammen med Nordnorsk Jazzensemble.
Flora er planter, og Eallin betyr liv - verket er en ode til busker og trær, tang og tare, mark og mose. 
Vi får ta del i en musikalsk reise som tematiserer planterikets betydning for oss mennesker.

Regissør: Martin Losvik
Fotograf og kunstner Martin Losvik, boende i Valnesfjord, er kjent for sin særegne stil som både kan inneholde humor, surrealisme og mørke. Også kjent som kommunaldirektør i en av Norges fiktive kommuner. Denne musikkvideoen er resultatet av at Martin fikk frie hender til å gjøre sin visuelle tolkning av det musikalske prosjektet.


Northern Expo x SXSW Online 2021
Livekonserter på toppen av verden, en musikkfilm som tar fire ulike artister på en vinterlig reise gjennom Tromsø sentrum som ender opp på toppen av fjellheisen. Filmen ble laget som en digital showcase på verdens største musikkfestival - SXSW i Austin, Texas - og ble av mange løftet frem som et av høydepunktene under årets festival.

De fire artistene er: 
OZAS (samisk joik møter jazz)
OTER / “YOUNG HOEL” (hip hop)
I SEE RIVERS (indie pop/ singer songwriter)
HEAVE BLOOD & DIE (rock)
 
Regissør: Carl Christian Lein Størmer
Carl Christian Lein Størmer er en prisvinnende filmskaper og musiker fra Tromsø. 

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 20. januar

Kl 19:00
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival