Digg

Se trailer

Vi følger Frida og Selma som med ulik motivasjon deltar på ritualer for å finne sin plass blant de med høyest sosial status på videregående. Vennskap, kjærlighet og integritet utfordres når grenser tøyes, og alt kan havne på sosiale medier.

Her blir både vennskap og kjærlighet satt på prøve, og egen integritet kan fort skades når valgene man tar kun er et tastetrykk unna sosiale medier - og der er det kort vei fra fame til shame. Ungdommene deltar på seksualiserte festleker og utfordres til å overskride sine egne grenser for å oppnå aksept og høy status i skolemiljøet. Følelsene til de unge karakterene er hele tiden i fokus, enten det er i sexscener mellom forelskede, sex i fylla eller sosial angst og skam som skildres.

Regissør Tilde Harkamp moraliserer ikke overfor de unge hverken i filmen eller blant publikum. Det visuelle bildespråket er både intimt og polert og veksler mellom panorerte avstandsbilder og nære interaksjoner. De universelle etiske spørsmålene som tematiseres vekker identifikasjon, ettertanke og engasjement.

Regissør

Danske Tilde Harkamp (f. 1969) er utdannet innen økonomi, språk og kommunikasjon og var med på å stifte den uavhengige filmskolen Super16. Harkamp har hatt regi på mange Tv-serier. Digg er hennes tredje langfilm. 

Filmografi

2015 Iqbal & den hemmelige opskrift
2019 Jagtsæson 
2001 Efterladt (kortfilm)
2010 Lærkevej (Tv-serie)
2018 Friheden (Tv-serie)
2021 Hvide Sande (Tv-serie)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 16:45
TIFF UNG
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival