Dream Scenario

Se trailer

Dream Scenario er en herlig original, mørk og underholdende komedie fra Kristoffer Borgli, regissøren av Syk pike. Filmen er produsert av Ari Aster (Midsommar, Hereditary) med en uforglemmelig Nicolas Cage i hovedrollen.

Paul Matthews er en grå og beskjeden familiemann og lærer, som er bekymret over sin egen anonymitet. Han underviser biologi for halvtomme klasserom, mens han inderlig håper å en dag få utgitt sin bok om maur. Alt blir dog snudd på hodet når flere fremmede mennesker plutselig begynner å se han i drømmene sine. Drømmene er beskjedne og harmløse i begynnelsen og Paul ser sin nyvunne stjernestatus som en ypperlig anledning til å omsider få gitt ut boken sin.

Ting tar dog en negativ vending når han en dag møter noen som har opplevd en mer marerittaktig versjon av Paul i drømmene sine, og han blir nødt til å navigere mer varsomt i sin plutselige berømmelse. Når flere og flere opplever Paul som skummel og traumatisk blir hans en gang så ettertraktede kjendistilværelse et lodd i livet, som resulterer i fordømmelse og ubehagelige konfrontasjoner i hverdagen. Dette ser ut til å gjøre drømmeutgaven av Paul mer voldelig, mens han i virkeligheten sliter med å ta tilbake kontrollen rundt sin nådeløse stjernestatus.

Dream Scenario er en merkverdig og surrealistisk sort komedie som er leken i fortellerstilen, samtidig som den er tydelig og engasjerende i sitt filmspråk. Dens absurde idé blir en skarp fabel om dagens syn på kjendisstatusen, med en briljant rolletolkning av Nicolas Cage som utvilsomt vil bli stående som en milepæl i hans fascinerende karriere. 

Regissør

Kristoffer Borgli (f. 1985) er en filmskaper fra Oslo som for tiden har base i USA. Hans forrige spillefilm Syk pike deltok i det prestisjetunge Un Certain Regard programmet ved filmfestivalen i Cannes i 2022 og ga han mye anerkjennelse internasjonalt så vel som her hjemme, og ga han blant annet Amanda-prisen for beste manus. Han har også regissert flere kortfilmer, inkludert Former Cult Member Hears Music for the First Time som deltok ved Sundance i 2020.

Filmografi

2022 Syk pike
2021 Eer (Kortfilm)
2020 Former Cult Member Hears Music for the First Time (Kortfilm)
2017 DRIB
2014 Internet Famous (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 16:45
Kulturhuset

Torsdag 18. januar

Kl 17:00
Fokus 1

Lørdag 20. januar

Kl 17:00
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival