The Promised Land

Se trailer

Bastarden er et engasjerende og tankevekkende epos som tar oss med til 1700-tallets Danmark. Her møter vi en stålsatt nybygger i kamp mot både naturkrefter og en sadistisk adelsmann.

Filmen er basert på romanen Kaptajnen og Ann Barbara av Ida Jessen, og er inspirert av virkelige personer og hendelser. Deriblant den avdanka kaptein Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen). Den i overkant sta og standhaftige Kahlen har én misjon: å dyrke den mildt sagt utfordrende jyske heden på vegne av kongen. Men han skal snart stå overfor brutale kamper i møte med godsforvalteren Frederik de Schinkel, en maktsyk tyrann.

Regissør Nikolaj Arcel spiller videre på elementer fra egne filmer som En kongelig affære, med mer krutt og spenning. Bastarden utforsker ikke bare kampen mot naturen, men stiller også spørsmål rundt verdien av det naturen gir oss. Her skildres nådeløse tilstander, der store klasseforskjeller, fattigdom, rasisme, elendige arbeidsforhold og diskriminering av tatere bare er noen av ingrediensene. Det er også mye brutalitet og vold, og noen doser western- og hevndrama.

Filmen er valgt av filmkritiker Ida Madsen Hestman.

Regissør

Nikolaj Arcel (f. 1972) er en dansk filmskaper og manusforfatter. Han er mest kjent for A Royal Affair som vant to priser ved Berlin International Film Festival og ble nominert til Beste utenlandske film ved Academy Awards. Han har også regissert den amerikanske filmen The Dark Tower fra 2017.

Filmografi

2017 Det mørke tårn
2012 En kongelig affære
2007 De fortapte sjelers øy
2004 Kongekabalen

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 21:15
Kulturhuset

Fredag 19. januar

Kl 09:00
Fokus 1

Søndag 21. januar

Kl 13:45
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival