Empire of Light

Se trailer

En vakker historie om en uventet romanse og kinoens magi, fra den Oscar-vinnende regissøren av American Beauty. I en rolig by ved kysten av England på 80-tallet opplever både innbyggerne og de ansatte sterke følelser på Empire, byens tradisjonsrike kino.

Hilary jobber i billettluken og kiosken på Empire, en storslått og mektig kino av typen det ser ut til å bli færre og færre av i verden, med røde fløyelsseter, store scenetepper, balkonger og flotte lys. Hver morgen går hun gjennom de daglige rutinene, kun avbrutt av kinodirektørens forespørsler om litt hjelp på hans kontor, som regel av den uanstendige sorten. Dagene blir mer og mer lik hverandre, og Hilary har for lenge siden avfunnet seg med at dette er det livet hennes har å by på. Så en dag ankommer Stephen, en ung og ivrig ansatt som ser det positive i det meste, inkludert Hilary. De to utvikler raskt et varmt forhold som gir Hilary ny livsgnist, men som også gjør det vanskeligere for henne å skjule en komplisert fortid. Mens Stephen, en ung svart mann, må slåss mot rasismen som sprer seg i England, kjemper Hilary med sin mentale helse. Paret innser at virkeligheten er i ferd med å sørge for at deres kjærlighet ikke kan vare evig.

Empire of Light er en sterk og rørende fortelling forankret i regissørens egne minner, og et kjærlighetsbrev til filmen og kinoen. Fotograf Roger Deakins fanger både de små øyeblikkene og den storslåtte scenografien på mesterlig vis, og gjør filmen både overveldende vakkert visuelt, samt øm og medrivende i sin ærlige tematikk.

Regissør

Sam Mendes (f. 1965) er en britisk regissør fra Reading i England. Han regisserte flere teaterstykker før han debuterte som spillefilmregissør med American Beauty i 1999. Filmen ble belønnet med hele fem Oscar, inkludert til Mendes for beste regissør. Han har senere regissert flere kritikerroste spillefilmer, samt to meget innbringende filmer i James Bond serien.

Filmografi

2019 1917
2012 Skyfall
2008 Revolutionary Road
2002 Road to Perdition
1999 American Beauty

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 19:00
Verdensteatret

Onsdag 18. januar

Kl 09:00
Fokus 1

Lørdag 21. januar

Kl 11:30
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival