History of the Occult

Et satanistisk ritualmord, et direktesendt aktualitetsprogram som har sin siste sending og en okkult konspirasjon som holder Argentina i sitt jerngrep. Dette er hovedingrediensene i denne stilsikre og intelligente grøsseren med politiske undertoner.

Når en mann blir funnet myrdet på rituelt vis i Buenos Aires, setter en gjenglemt notatbok journalistene i aktualitetsprogrammet "60 minutter før midnatt" på sporet av en gruppe okkultister som kontrollerer Argentina i det skjulte. Journalistene planlegger å avsløre konspirasjonen i programmets siste sending, og med seg i studio har de Adrian Marcato, en selverklært trollmann som hevder å stå i ledtog med landets politiske elite. Marcato er villig til å innrømme alt på direktesendt fjernsyn i bytte mot en mystisk gjenstand med magiske krefter, og mens klokken tikker ned mot midnatt kjemper journalistene en febrilsk kamp for å få sannheten frem i lyset.

Med sitt stilsikre svart/hvitt-foto og klaustrofobiske driv er The History of the Occult en grøsser utenom det vanlige. Her finner man få jumpscares, men desto mer kriblende uhygge, psykedelisk logikk og tankevekkende metaforer for den sosiale og politiske situasjonen i dagens Argentina. Dette er en oppsiktsvekkende debutfilm som viser at Cristian Ponce er en filmskaper å holde øye med.

Denne filmen ble valgt av filmkritiker Aksel Kielland.

Regissør

Cristian Jesús Ponce er en argentinsk regissør og manusforfatter med en bakgrunn innen TV. Blant annet er han skaperen av animasjonsserien The Kirlian Frequency som vises på Netflix (dog ikke i Norge). The History of the Occult er hans første spillefilm. 

Filmografi

2020 Historia de lo oculto / The History of the Occult

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 16:45
Driv Kino

Torsdag 20. januar

Kl 22:15
Verdensteatret

Lørdag 22. januar

Kl 21:45
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival