The Slumber Party Massacre

Se trailer

The Slumber Party Massacre følger en gruppe tenåringsjenter på en overnattingsfest, med en uinvitert morder og hans boremaskin luskende. Denne klassiske slasheren er like festlig som den er skummel, og har en vittig feministisk vri på sjangeren.

En gruppe tenåringsjenter bestemmer seg for å ha en overnattingsfest. Det som starter som en typisk ungdomsfest med musikk, pizza og prat om gutter, tar fort en dyster vending. En morder, iført dobbel denim og en gigantisk boremaskin, dukker opp for å sette en stopper for moroa.

The Slumber Party Massacre er en kultskrekkfilm som har fått en solid plass i sjangerens historie de senere årene. Skrevet av LGBT-aktivisten og forfatteren Rita Mae Brown, skiller filmen seg ut ved å blande klassiske troper fra slasher-grøssere med en feministisk vri. Det utforskes temaer som vennskap og samhold, samtidig som den gjør narr av objektiviseringen av kvinner som var markant i sjangeren den gang. Filmen ikke er uten sine grusomme øyeblikk og blodige scener, men inneholder også en betydelig dose humor og selvparodi, noe som gir den en unik atmosfære som skiller den ut fra andre slashere fra samme periode. Ikke minst er filmmusikken fremført på et Casio-keyboard. Det blir ikke mer 80-talls enn det!


Bli med når Tromsø filmklubb inviterer til Slumber Party Party på Amtmandens etter filmen.

Regissør

Amy Holden Jones (f. 1955) er en amerikansk regissør og manusforfatter. Hun jobbet tidlig i sin karriere som klipper for blant annet Roger Corman og Martin Scorsese. Hun har skrevet manus til suksessfulle filmer som Mystic Pizza (1988) og Indecent Proposal (1993), og har de senere årene skapt TV-serier som Black Box og The Resident.

Filmografi

1996 The Rich Man's Wife
1987 Maid to Order
1983 Love Letters

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 19. januar

Kl 18:00
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival