Society

Se trailer

Tromsø filmklubb presenterer Society! Overklasseforakt, tenåringsangst, ritualistiske kulter, beksvart komikk og tonnevis med gørr er bare noen av ingrediensene i dette helsprøe angrepet på rikmannskulturen i Beverly Hills på slutten av 80-tallet.

Ting er ikke enkelt for rikmannssønnen Bill. Han har aldri helt passet inn i sin velstående Beverly Hills-familie. Til tross for alle pengene og prestisjen har han alltid følt seg litt utenfor fellesskapet. For å gjøre vondt verre har han også begynt å se rare skapninger og former. Det Bill ikke vet er at det hele heldigvis kan forklares av at familien hans er del av en blodtørstig, ritualistisk kult.

Kultregissøren Brian Yuznas spillefilmdebut er en blodig horror-satire fra 80-tallets USA. Filmens grunnelementer har mye til felles med den tids tenåringskomedier, med kjekkasen Billy Warlock i hovedrollen, som samme år ble en av de originale Baywatch-badevaktene. Men filmen utvikler seg raskt til en voldsom og brutal horror-film med uforglemmelige, praktiske spesialeffekter. Filmen ble sett på som så drøy at den måtte vente hele tre år før den kom på kino i USA, men filmen har i dag opparbeidet seg en solid kultstatus.

Regissør

Brian Yuzna (f. 1949) er en amerikansk regissør med filippinske aner. Han utmerket seg først som produsent og manusforfatter av filmer som Re-Animator (1985) og Kjære, jeg krympet barna (1989). I etterkant av dette har han profilert seg som horror-regissør.

Filmografi

1996 The Dentist / Tannlegen
1993 Return of the Living Dead III
1990 Bride of Re-Animator

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 22. januar

Kl 22:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival