One with the Whale

One with the Whale er en rørende og spennende fortelling om en families kamp for å gjenoppbygge sine knuste identiteter og finne et nytt fotfeste både i den gamle og moderne verden.

Hvalfangst er en kamp på liv og død for Yu'pik-folket på St. Lawrence, en liten øy i Beringhavet. Så når Chris Apassingok blir den yngste personen som noensinne har fanget en hval for landsbyen sin, blir hele landsbyen ekstatisk. Hans mor deler stolt nyheten på Facebook. Til hennes overraskelse angriper tusenvis av tastaturkrigere og nett-troll Chris; han mottar både hatmeldinger og drapstrusler. Fanget i kryssilden av klimaendringer, matsikkerhet, nettmobbing og århundrer med rasistisk motiverte angrep fra utenforstående, strever Apassingok-familien og landsbyen deres med å finne fotfeste både i den gamle og moderne verden.

One with the Whale er en hjertevarm og spennende historie, dokumentert gjennom imponerende visuelle bilder - inkludert noen sitrende actionscener - samt oppriktige vitnesbyrd, skapt i samarbeid med sibirske Yu'pik.

Regissør

I løpet av de siste 15 årene har Jim Wickens etablert seg som en ledende historieforteller på frontlinjen av miljøkonflikter. Han var journalist for dyrs rettigheter i mange år, og var motstander av kommersiell hvalfangst og seljakt. Jim jobber nå tett med urfolk og kystsamfunn over hele verden som kjemper for anerkjennelse og miljørettferdighet.

Pete Chelkowski har nettopp fullført First Alaskans for Nat Geo, en utvidelse av serien Life Below Zero. Han var feltprodusent for Discovery's Ocean Warriors, der han møtte medregissør Jim Wickens. Han produserte og skapte Fighting Tuna for Discovery.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 16:30
Hålogaland Teater

Tirsdag 16. januar

Kl 09:00
Tilgjengelig i 48 timer
TIFF Digital

Onsdag 17. januar

Kl 09:30
Fokus 4

Lørdag 20. januar

Kl 16:30
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival