Mother, I Am Suffocating. This Is My Last Film About You

Se trailer

Filmskaper Lemohang Jeremiah Mosese tar gjennom denne dokumentariske filmen farvel med sitt hjemland Lesotho. Med lyrisk og visuell poesi, avdekker den både sosiale, økonomiske og personlige forhold.

En kvinne som sleper et tungt kors gjennom åpne landskap og inn i byens folkemengder, iakttatt med forakt og nysgjerrighet, er filmens sentrale motiv. I sort-hvitt avveksles oversiktsbilder med nærbilder som tidvis fryses til intense og vakre portrettfotografi. Fortellerstemmen adresserer sin monolog i brevform til moren, mens både lydsporet og bildene bærer bibelske referanser. Filmen inviterer seeren inn i både hverdagsscener og en brutal historie. I en blanding av nostalgi, raseri og kjærlighet formidles bruddstykker av barndomsminner og skildringer av en mor, et land og en hel generasjon.

Filmen er satt til filmskaper Lemohang Jeremiah Mosese sitt hjemland Lesotho, og gir innblikk i hans reise til Tyskland, hvor han bor i dag. Mother, I Am Suffocating. This is My Last Film About You. er en symbolsk, sosio-politisk reise om religion, afrikansk identitet, kollektivt minne og de blandede følelsene hos noen som har forlatt sitt hjemland.

Denne filmen har blitt valgt av gjestekurator Nasra Omar.

Regissør

Lemohang Jeremiah Mosese (f. 1980) er en selvlært filmskaper og visuell  kunstner fra Lesotho, innlandsstaten som ligger i Sør-Afrika. Hans første spillefilm, This Is Not a Burial, It's a Resurrection, vant en spesialpris for visjonær filmskaping på Sundance filmfestival i 2020, og kan sees på TIFF i år!

Filmografi

2019 This Is Not a Burial, It's a Resurrection
2016 Behemoth: Or the Game of God (Short film)
2014 Mosonngoa / Mosonngoa: The Mocked One (Short film)
2013 For Those Whose God Is Dead

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 18. januar

Kl 19:00
TIFF Digital 2

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival