Munch

Se trailer

Fire handlingssekvenser, fire steder, fire årstall. Dahlsbakkens Munch er en filmatisk polyptyk, sekvensielt organiserte bilder som Munchs egen «Livsfrise». Alfred Ekker Strande, Ola G. Furuseth, Anne Krigsvoll og Mattis Herman Nyquist spiller Munch.

I fire korte bilder presenteres grepet filmen er fundert på: Fra et klipp der en ung, urolig mann befinner seg i en hage blant andre gjester sommerstid, til et atelier der en noe eldre herre, nå spilt av en annen skuespiller, sitter i et rom og røyker en sigarett. Deretter presenteres et nærbilde i svarthvitt og formatet Academy Ratio (1,33:1), der vi møter nok en skuespiller fotografert i skygge idet han ser ut av et vindu. Til slutt skimter vi en gamling i et mørkt rom der en peis er eneste lyskilde, før tittelen – i form av malerens signatur, rødt på svart bakgrunn – trer fram på lerretet.

Anslaget forbereder oss altså på at vi skal se en film om Edvard Munchs liv, der maleren levendegjøres av fire skuespillere på fire forskjellige steder, i ulike livsfaser, med manus av ulike forfattere. Med unntak av Berlin-passasjen, som er lagt til vår tid, er sekvensene lagt til den historiske tiden handlingen refererer til. Vestfold 1885, København 1908 og Ekely 1940/41.

Regissør

Henrik Martin Dahlsbakken (f. 1989) er en selvlært filmskaper, som det siste tiåret har vært en av Norges mest produktive regissører. Fra og med spillefilmdebuten Å vende tilbake (2015), som vant hovedprisen under Nordiske filmdager i Lübeck, har Dahlsbakken nå laget hele ti kinofilmer – inkludert to i 2023, Munch og Konvoi.

Filmografi

2023 Konvoi
2022 Forbannelsen
2022 De fredløse
2018 En affære
2016 Cave
2015 Å vende tilbake

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 18. januar

Kl 16:00
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival