Life is Beautiful - Al Haya Helwa

Se trailer

En inspirerende dokumentarfilm som følger Mohamed Jabalys limbotilværelse, fanget mellom farene i Gaza og byråkratiske utfordringer i Norge. Gjennom hans personlige videodagbok får vi en fortelling som er både rørende, morsom og poetisk.

Mohamed, en ung palestinsk filmskaper, blir invitert til Tromsø av festivalsjef Hermann Greuel for å samarbeide med Nordisk Ungdoms Filmfestival. Grensen mellom Egypt og Gaza stenges under oppholdet, så han kommer seg ikke tilbake igjen. Han har havnet i en byråkratisk klemme, og blir sittende fast i Tromsø. Dette er begynnelsen på en sju år lang kamp mot både UD og UNE. Vi følger Mohameds liv i eksil i Tromsø. Hans gode humør og pågangsmot gjør at han fort danner sterke bånd med vertsfamilien og andre han møter. Han blir tatt varmt imot av filmmiljøet på Tvibit mens han venter på at visum-søknaden skal behandles.

Til slutt kommer svaret: han får ikke visum fordi han ikke kan dokumentere at han er filmskaper. Begrunnelsen er at han ikke har filmutdannelse - til tross for at han allerede har rukket å bli en anerkjent filmskaper med den prisvinnende dokumentarfilmen Ambulance, filmet i Gaza da han jobbet på en ambulanse i 2014.

Tittelen på filmen, Life is Beautiful, kan virke merkelig med tanke på de dystre levekårene for det palestinske folket, men for regissøren er det både et grunnleggende perspektiv på livet og en kampsak - en kamp for menneskets frihet og en kamp for håp. Jabaly ble tildelt prisen for beste regissør under den anerkjente dokumentarfilmfestivalen IDFA i 2023.

Regissør

Mohamed Jabaly er en palestinsk filmskaper, produsent og artist fra Gaza. Han kom til Norge i 2014 og har gjort seg bemerket i den internasjonale filmindustrien. Hans første langdokumentar, Ambulance, er blitt vist på flere av verdens største filmfestivaler og har vunnet flere priser.

Filmografi

2016 Ambulance

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 19:00
Kulturhuset

Mandag 15. januar

Kl 19:15
Fokus 1

Mandag 15. januar

Kl 19:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Mandag 15. januar

Kl 19:30
Fokus 4

Fredag 19. januar

Kl 09:15
Hålogaland Teater

Søndag 21. januar

Kl 11:30
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival