Gritt

Se trailer

Itonje Søimer Guttormsens Gritt, satt til Oslos kunst- og kulturmiljøer, er en av de morsomste, sanneste og mest tankevekkende filmene som er laget i Norge.

Bevegelseskunstneren Gritt returnerer til Norge etter en lengre periode i utlandet, og er svanger med forestillingen «Den hvite betennelsen», som er ment å reagere mot en kapitalistisk, patriarkalsk og generelt ekskluderende samfunnsordning. For å tjene til livets opphold, er hun såkalt «undercover støttekontakt» for kunstneren Marte Wexelsen Goksøyr, som har Downs syndrom. Utover dette arbeider hun iherdig for å motta støttemidler til prosjektet sitt, og komme tettere på fagmiljøer som kan ta ideene hennes på alvor. Når Gritt mottar et avslag fra Kulturrådet, slynges hun ut i en komplisert livskrise.

Gritt er en nomadisk sjel, på evig oppdagelsesreise med høye turtall, søkende og på vei, rundt omkring og i seg selv. Hun sanker impulser og er vár for inntrykk, intenst til stede i enhver livsscene – og sliter med å se seg selv utenfra. Skuespiller Birgitte Larsen gestalter en særdeles kompleks og utfordrende rollefigur, og i kombinasjon med et originalt og kompromissløst filmspråk, bringer hun oss tett på vedkommendes tanker og følelser. (Utdrag fra Lars Ole Kristiansens analyse av filmen på Montages.)

Regissør

Itonje Søimer Guttormsen (f. 1979) er regissør bosatt i Oslo, med utdannelse fra European Film College i Danmark, Den norske filmskolen og Akademin Valand i Sverige. Hun lager filmer i grenseland mellom fiksjon og virkelighet, og hennes forrige kortfilm Retrett fra 2016 gjorde seg bemerket ved festivaler i inn- og utland. Søimer Guttormsen leder performancegruppen «Lilithistene» som senest var å se ved Akershus Kunstsenter våren 2020, og er opphavskvinne for kunstfilmfestivalen ByFlimmer og KORET. Gritt er hennes første spillefilm.

Filmografi

2016 Retrett (Kortfilm)
2008 Den utvalgte (Kortfilm)
2007 Andropia (Kortfilm)
2005 Irma ut i verden (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 21. januar

Kl 14:15
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival