Slow

Se trailer

Et intimt portrett av en gryende relasjon og de smertefulle og berikende øyeblikkene som oppstår når to mennesker blir kjent med hverandre og prøver å finne ut av ting.

Danseren Elena starter opp en dansegruppe for ungdommer med hørselstap. Her møter hun tegnespråktolken Dovydas. Slow er en nær og poetisk skildring av deres gradvis voksende bekjentskap. Vi slår følge et stykke på veien med Elena og Dovydas mens de føler seg fram i møte med hverandre, både rent sanselig og dialogisk.

Filmen berører og stiller spørsmål om seksualitet, kjærlighet og menneskelige bånd. Her byr regissør Kavtaradze på et sjeldent åpent, lett og varmt blikk, og får både belyst noen tema som ikke snakkes så ofte om og formidlet noe universelt: om det å møte noen man liker, å inngå i nære relasjoner og den ofte store avstanden mellom det som anses som «normalt» i samfunnet og virkelighetens herlige rot.

Denne filmen gir deg både sommerfugler i magen og vondt i hjertet, og hovedrollene spilles med en sjarm, nerve og oppriktighet som engasjerer og gjør det vanskelig å ikke leve seg inn i deres opplevelser og følelser.

Regissør

Marija Kavtaradze (f. 1991) er utdannet filmskaper fra Litauen. Hun både regisserer og skriver manus. Hun debuterte med spillefilmen Summer Survivors i 2018 og mottok tre priser fra filmakademiet i Litauen. På Sundance filmfestival mottok Slow prisen for best regissør.

Filmografi

2018 Summer Suvivors
2015 Iglu (kortfilm)
2014 I'm Twenty Something (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 09:15
Fokus 4

Tirsdag 16. januar

Kl 22:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Søndag 21. januar

Kl 21:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival