Pacifiction

Se trailer

Suggererende, enigmatisk og dypt fascinerende «slow cinema» fra en fransk stillehavsøy som konfronteres med potensielle atomprøvesprengninger, signert den kompromissløse og kontroversielle spanske auteuren Albert Serra.

Den katalanske filmskaperen Albert Serra er en sentral representant for den nyere «slow cinema»-retningen, og omtales ofte som en «enfant terrible» i så måte. Enda mer etter hans forrige spillefilm Liberté, som var en dunkel studie av libertineres seksuelle eskapader mens den franske revolusjonen sto på trappene.

Serra har vært en gjenganger i Cannes, men med årets Pacifiction deltok han for første gang i festivalens hovedkonkurranse. Dette er også hans første film der handlingen er lagt til samtiden – nærmere bestemt det politiske og sosiale livet på den franske stillehavsøya Tahiti. Filmen utforsker hvordan dette samfunnet påvirkes av ryktene om at nye atomprøvesprengninger skal finne sted i deres umiddelbare nærhet, med en magnetisk Benoît Magimel i rollen som de franske myndighetenes lokale representant som forsøker å manøvrere seg mellom øyas ulike miljøer og maktsentre.

Pacifiction er en suggererende, enigmatisk og dypt fascinerende filmopplevelse fra en av Europas mest originale og kompromissløse auteurer.

Filmen er valgt av filmkritikeren Aleksander Huser.

Regissør

Den katalanske filmskaperen og kunstneren Albert Serra (f. 1975) er utdannet fra universitetet i Barcelona. Han skriver, regisserer og produserer filmene sine, som gjerne tar utgangspunkt i europeiske myter, kunst og litteratur. Serra har vunnet blant annet hovedprisen på filmfestivalen i Locarno og juryens spesialpris i seksjonen Un Certain Regard i Cannes.

Filmografi

2019 Liberté
2018 Roi Soleil
2016 The Death of Louis XIV
2013 Story of My Death
2006 Honour of the Knights

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 09:00
Fokus 4

Fredag 20. januar

Kl 21:00
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival