Miracle

Se trailer

Den unge nonnen Cristina er nødt til å håndtere en personlig situasjon. Én dag sniker hun seg ut av klosteret, og reiser byen rundt for å oppsøke en etterforsker. Uten hell, prøver hun på ny dagen etter, men ender i stedet i bilen til en overgriper.

Miracle er en original krimfortelling regissert av rumenske Bogdan George Apetri, som handler om nonnen Cristina (Ioana Bugarin) som forsvinner på mystisk vis etter en taxitur. Filmen er fylt med uventede aspekter og fortelles gjennom to deler. I den første delen blir vi med på Cristinas reise helt til den tar en dramatisk vending, og i den andre delen følger vi politietterforskningen som forsøker å løse krimgåten. Marius Preda (Emanuel Pârvu) er en dedikert etterforsker som forsøker å forstå hva som skjedde med Cristina. Etterforskeren, som virker å ha hatt en nærere relasjon til Cristina enn hva han gir uttrykk for, ettergår bevegelsene hennes dagene før hun forsvant, steg for steg. Etterforskningen kaster lys på spor og funn som til slutt fører til svar på hvorfor Cristina forlot klosteret.

Miracle er den andre filmen i en trilogi, der den første var Unidentified, som mottok The Special Jury Prize på Warzawa Film Festival i 2020.

Regissør

Bogdan George Apetri (f. 1976) er en romanske regissør, produsent og manusfortfatter. Apetri bor i dag i New York, der han underviser i regi ved prestisjefylte Columbia University. Som produsent er han kjent blant annen for 3 Backyards (2010) og Advantageous (2015). Miracle er Apetris tredje film som regissør.  

Filmografi

2020 Neidentificat / Unidentified
2010 Periferic / Outbound
2003 Crossing (Kortfilm)
2002 Corny (Kortfilm)
2002 The Arrival of the Train at the Station (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 19:00
Verdensteatret

Fredag 21. januar

Kl 09:00
Fokus 1

Lørdag 22. januar

Kl 13:45
Hålogaland Teater

Søndag 23. januar

Kl 10:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival