Drive My Car

Skuespilleren Kafuku elsker to ting: Kona hans, som er utro, og å kjøre rundt i bilen sin. På hans siste jobb blir en sjåfør tildelt ham, og han godtar motvillig at han fra nå av er han en passasjer.

Drive My Car er basert på Haruki Murakamis novelle med samme navn, og tilbyr forfatterens sedvanlige kjennskap til den menneskelige psyke og finurlige observasjoner om det dagligdagse. Når hans kone, en genial manusforfatter, er utro, snur det opp-ned på Kafukus liv. Han blir også tildelt en sjåfør når han jobber på en ny teateroppsetning, og kan ikke lenger gjøre det han elsker mest, å kjøre. 

Men bilturene gir ham bedre tid til å reflektere over sin tilværelse, og bli bedre kjent med både seg selv og de rundt ham, ikke minst sjåføren, en ung kvinne. Filmen handler om dette, og veldig mye mer. Med sin spilletid på nesten tre timer, er Drive My Car innom et bredt spekter av temaer, følelser og karakterer, og den er verdt hvert eneste minutt. Filmen vant prisen for beste manus under årets Cannes-festival.

Regissør

Ryusuke Hamaguchi (f. 1978) er en japansk regissør og manusforfatter. Hans film Asako I & II var med i hovedprogrammet i Cannes i 2018, og antologifilmen Wheel of Fortune and Fantasy deltok i årets Berlinale, hvor den vant Grand Jury Prize.

Filmografi

2021 Wheel of Fortune and Fantasy
2018 Asako I & II
2015 Happy Hour

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 19:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Onsdag 19. januar

Kl 09:00
Fokus 1

Fredag 21. januar

Kl 13:45
Kulturhuset

Søndag 23. januar

Kl 20:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Mandag 24. januar

Kl 14:30
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival