Stumfilmkonsert: Limite

Et avantgardistisk og eksperimentelt mesterverk. Limite kan direkte oversettes til grenser, overganger eller skiller, og det finnes mange av de i filmen; mellom land og sjø, mellom fortid og nåtid, liv og død, og ikke minst mellom et bilde og det neste.

Den brasilianske filmen følger et slags narrativ om en mann og to kvinner i en robåt, fortapt på sjøen. De har forlatt noe, og søker mot en ny fremtid. Gjennom tilbakeblikk blir historien poetisk vevd sammen. Her ligger ikke innholdet nødvendigvis i hver enkelt scene, men heller i relasjonene mellom dem. Det er en mystisk, innovativ og filosofisk film, og Mollestad har komponert musikk som skaper et harmonisk samspill mellom å lytte og å se.

Hedvig Mollestad Thomassen er utpekt som musikalsk leder for prosjektet. Med sju album med sin egen trio og tre solo-utgivelser, to Spellemannspriser og flere nominasjoner har hun etablert seg som en anerkjent artist. Hennes nåværende musikalske utforskning, inkludert forestillingen "Liquid Borders," harmonerer godt med filmens tematikk. I dialog med Mollestad har TIFF dannet et nytt ensemble som skal i løpet av festival uka re-aktualisere denne klassiske stumfilmen.

Det nye Barents-bandet består av fire uavhengige profesjonelle musikere:

Aleksander Kostopoulos, trommer
Vladislav Demin, fiolin
Innokentiy Ivanov, vibrafon og perkusjon
Ståle Storløkken, keyboard

Regissør

Mário Peixoto (f. 1908) var en brasiliansk poet, forfatter og regissør mest kjent for filmen Limit. Han regisserte den kun 21 år gammel, og lagde aldri en film igjen. Limite var nesten som en myte å regne, helt til to kritikere restaurerte den eneste kopien på 70-tallet. I 1988 ble den kåret til den beste brasilianske filmen gjennom tidene i en nasjonal meningsmåling, og igjen i 1995.

Filmografi

1931 Limite

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 19. januar

Kl 21:30
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival