Ivana the Terrible

Se trailer

Dette er ikke filmen for de som vil ha et actionfylt og handlingsrikt narrativ. IVANA THE TERRIBLE er om det trivielle, men løst gjennom en interessant form og estetikk, som hybrid mellom dokumentar og fiksjon. Ivana Mladenović gjenskaper scenene fra en gang hun dro tilbake til hjembyen sin, Kladovo i Serbia, bare for å lære at det aldri er en god idé. Hun krangler med familien sin, blir en snakkis når hun ligger med naboen som er 13 år yngre enn henne, og dessuten har hun visst blitt en slags kjendis i hjembyen etter at hun forlot den for å lage film i Romania.

Med sin meditative tilnærming og musikalitet i foto og klipp, blir IVANA THE TERRIBLE en opplevelse som kretser rundt stemninger, hverdagsdramatikk og det smått absurde, med glimt i øyet. Hun har heller ikke unnlatt å portrettere kleine stereotype, østeuropeiske fester som utgir seg for å være bedre enn de er, krangling som eskalerer, og å miste hår på grunn av stress.

Filmen er valgt ut av Ida Madsen Hestman, kritiker for VG og Montages. Hun vil holde innledning foran visningen på Driv torsdag 16. januar kl 15:00.

Regissør

Ivana Mladenović (f.1984) kommer fra Kladovo, Serbia. Etter å ha studert jus i Beograd, flyttet hun til Bucuresti, Romania hvor hun utdannet seg til å bli regissør ved National School of Film and Theatre i 2010. TURN OFF THE LIGHTS er hennes første dokumentarfilm. IVANA THE TERRIBLE er hennes andre langfilm.

Filmografi

2017 SOLDAŢII. POVESTE DIN FERENTARI / SOLDIERS. STORY FROM FERENTARI (TIFF 2018)
2012 LUMEA I PATRATELE / TURN OFF THE LIGHTS
2010 SKIN (SHORT)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival