Art and Activism: The Fifth Wheel

The Fifth Wheel er et prosjekt av Simorgh Theatre Herat, Afghanistan, og det transnasjonale KULA Kompani fra Berlin hvor kunstnere som lever i skjul eller på flukt får muligheten til å uttrykke seg.

Kvinner i Afghanistan blir utsatt for konstant og systematisk undertrykkelse. Etter at USA og NATO trakk seg ut av Afghanistan har kunstnerne ved Simorgh Theatre Herat gjentatte ganger blitt marginalisert, forfulgt og tvunget til å flykte fra gjemmested til gjemmested. Fra sine skjulesteder tar Simorgh Theatre Herat for seg tekster av Bertolt Brecht. Regissør Robert Schuster ved KULA Kompani har blitt et bindeledd mellom kvinnene på flukt og den internasjonale offentligheten.

I april 2023 kommer KULA Kompani til Tromsø og Hålogaland Teater, med forestillingen «Underground Birds». Dette internasjonale samarbeidsprosjektet er skapt av Kula Kompani, Simorgh Theatre Herat, Vereinigte Bühnen Bozen og Hålogaland Teater.

Etter filmvisningen inviterer vi til samtale i Teaterkafeen.

Regissør

Om Robert Schuster / KULA Kompani

Robert Schuster er en tysk teater- og operasjef. I 2004 ble han professor ved Ernst Busch Academy of Dramatic Arts i Berlin. Hvor han ledet regiavdelingen. Hans første spillefilm Draussen ist Drüben ble laget i 2012, en undersøkelse av hans ungdom i DDR. I 2016 førte disse møtene til det transnasjonale KULA Kompani. Kompaniet samler skuespillere fra forskjellige land, hvor det eksperimentelle laboratoriet forblir selskapets arbeidsprinsipp.

Filmografi

2012 Draussen ist Drüben

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 14:45
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival