Homecoming

Se trailer

Endelig skal samene få tilbake sine forfedres arv. Hvordan kan skadene forårsaket av utenforstående repareres slik at kollektive sår kan leges? Filmskaper Suvi West tar oss med bak kulissene i museumsverdenen på en visuell, filosofisk og åndelig reise.

De følelsesmessige konsekvensene av å ha blitt fratatt eiendeler, viktige kulturelle og spirituelle symboler og til og med sine aners levninger, er sterke og går dypt. I museumsverdenen skaper debatter om kulturelt mangfold, sannhet og forsoning, etterlengtet endring. Det finske nasjonalmuseets samiske samling av tusenvis av samiske bruksgjenstander er på vei hjem til Sápmi, men de hellige trommene sitter fast i museer rundt om i Europa.

I denne personlige dokumentaren søker filmskaperne en forbindelse med forfedrene gjennom de gamle museumsobjektene, og ender opp ved de kollektive smertepunktene til det samiske folket. De vil møte denne smerten og bryte det ytre bildet av samene, ikke bare for seg selv, men for det samiske folket og for storsamfunnet.

Regissør

Suvi West er en prisbelønnet regissør og manusforfatter. Hun har regissert flere kortfilmer og dokumentarfilmer, inkludert Me and My Little Sister (2016) og Eatnameamet - Our Silent Struggle (2021). I 2019 ble hun valgt ut som en av regissørene til stede på Venezia-biennalen i Finlands paviljong.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 18. januar

Kl 16:00
Verdensteatret

Fredag 19. januar

Kl 09:15
Fokus 4

Søndag 21. januar

Kl 14:15
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival